Avinor gransker trappdødsfall

Kvinne falt ned trapp og døde. Nå vil Avinor granske ulykken

Etter at en kvinne døde etter fall fra en flyplasstrapp på Stavanger lufthavn Sola, har flere meldt om fall i trappene. Nå skal Avinor komme til bunns i hendelsene.

Det var på Stavanger Lufthavn Sola det gikk så fryktelig galt for kvinnen i slutten 60-årene. Carina Johansen / NTB scanpix
Det var på Stavanger Lufthavn Sola det gikk så fryktelig galt for kvinnen i slutten 60-årene. Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 69 år gamle kvinnen falt ned trappen fra gangbroen 14. juni da hun skulle gå om bord i flyet via den bakre inngangen. To dager etter fallet døde kvinnen av hodeskadene hun pådro seg.

Politiet har opprettet en undersøkelsessak for å se på hva som skjedde og har foretatt flere vitneavhør.

Ifølge Stavanger Aftenblad har en rekke flypassasjerer kontaktet avisen og fortalt om fall de har opplevd i tilsvarende trapper på lufthavnen. Flere beskriver trappene som bratte og vanskelige å gå i og at trappene oppfattes som utrygge å gå i.

Det er Avinor som eier og drifter den felles infrastrukturen på lufthavnen, herunder de omtalte trappene. Siden 2015 har Avinor kun fått rapport om fire hendelser, inkludert fallet i år der en kvinne døde.

– Tatt i betraktning at det er tusenvis av passasjerer som i den samme perioden har benyttet trappene, er altså andelen registrerte uhell svært lav. Imidlertid har den tragiske hendelsen 14. juni utløst behov for en intern granskning, og da vil man også gjennomgå andre registrerte hendelser på nytt, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud til avisen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer