Avinor gransker trappdødsfall

Kvinne falt ned trapp og døde. Nå vil Avinor granske ulykken

Etter at en kvinne døde etter fall fra en flyplasstrapp på Stavanger lufthavn Sola, har flere meldt om fall i trappene. Nå skal Avinor komme til bunns i hendelsene.

Det var på Stavanger Lufthavn Sola det gikk så fryktelig galt for kvinnen i slutten 60-årene. Carina Johansen / NTB scanpix
Det var på Stavanger Lufthavn Sola det gikk så fryktelig galt for kvinnen i slutten 60-årene. Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 69 år gamle kvinnen falt ned trappen fra gangbroen 14. juni da hun skulle gå om bord i flyet via den bakre inngangen. To dager etter fallet døde kvinnen av hodeskadene hun pådro seg.

Politiet har opprettet en undersøkelsessak for å se på hva som skjedde og har foretatt flere vitneavhør.

Ifølge Stavanger Aftenblad har en rekke flypassasjerer kontaktet avisen og fortalt om fall de har opplevd i tilsvarende trapper på lufthavnen. Flere beskriver trappene som bratte og vanskelige å gå i og at trappene oppfattes som utrygge å gå i.

Det er Avinor som eier og drifter den felles infrastrukturen på lufthavnen, herunder de omtalte trappene. Siden 2015 har Avinor kun fått rapport om fire hendelser, inkludert fallet i år der en kvinne døde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer