NAMSOS:

Kvinne dømt til tolv års fengsel for drap

En kvinne i 30-årene er dømt til fengsel i tolv år for å ha drept sin samboer i Namsos i desember i fjor.

En tekniker fra politiet ved stedet der en mann ble funnet død i Namsos rett før jul i fjor. Nå er kvinnens samboer dømt for drap. Foto: Kjetil Langeng / NTB
En tekniker fra politiet ved stedet der en mann ble funnet død i Namsos rett før jul i fjor. Nå er kvinnens samboer dømt for drap. Foto: Kjetil Langeng / NTB Vis mer
Publisert

Dommen ble avsagt i Trøndelag tingrett fredag.

Hendelsen fant sted natt til lille julaften i fjor. Kvinnen ble først siktet for grov kroppsskade med døden til følge, men siktelsen ble senere skjerpet til drap.

Under rettssaken nektet den ukrainske kvinnen straffskyld for å ha knivstukket samboeren slik at han døde.

Hun forklarte blant annet at det oppsto en krangel mellom kvinnen og samboeren på grunn av hans misnøye med barna, samt at han var i ferd med å angripe dem.

«Slik tingretten ser det, foreligger ingen holdepunkter for at fornærmede på tidspunktet for knivstikkingen, var i ferd med å angripe barna», heter det.

– Jeg har ennå ikke fått snakket med min klient og har følgelig ingen kommentarer om dette nå, sier kvinnens forsvarer, Rolf Christensen, til NTB.

Han er avhengig av å få tak i tolk, men opplyser planen er å få snakket med kvinnen i løpet av helgen.

Dommen er i tråd med aktors påstand. Kvinnen må også betale 300.000 kroner i oppreisningserstatning til samboerens mor.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer