Kvinne døde i etterkant av vaksinering med AstraZeneca

En kvinne i 30-årene døde etter akutt sykdom på Tynset, ti dager etter at hun ble vaksinert med koronavaksinen fra AstraZeneca.

Foto: AFP/NTB
Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vaksinering med vaksinen er satt på vent i Norge og en rekke andre land etter at en vaksinert person døde som følge av blodpropp i Danmark.

10. mars var det rapportert om 30 tilfeller av blodpropp blant 5 millioner mennesker som har blitt vaksinert med AstraZeneca-vaksinen i EU og EØS.

Det har ikke blitt konkludert med at det er en sammenheng mellom vaksinen og det uventede dødsfallet, skriver Legemiddelverket i en pressemelding.

Tynset kommune understreker i en pressemelding at kvinnen, som jobbet i helsetjenesten i kommunen, ikke døde av blodpropp, men av hjerneblødning.

Kvinnen døde 6. mars, ifølge kommuneoverlege Tor Halvor Tuveng-Bjørnstad. Han sier til NTB at kommunen «rent rutinemessig» setter dødsfallet i sammenheng med vaksineringen fordi den fant sted ti dager før dødsfallet.

– Vi er ikke kjent med at hun hadde noen underliggende sykdommer, sier han.

Dødsfallet er meldt inn til Legemiddelverket og følges opp av dem og Folkehelseinstituttet.

– Vi har snakket med Legemiddelverket to ganger, og vi vet at de tar dette veldig på alvor, sier Tuveng-Bjørnstad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer