Kvinne døde etter voldshendelse i Åsane forrige helg

Kvinnen i 20-årene som ble utsatt for vold i Åsane i Bergen forrige helg, er død. En mann i 20-årene er siktet for drap.

En mann er siktet for drap etter en voldshendelse i Bergen natt til søndag. En kvinne er død av skadene hun fikk. Foto: Marit Hommedal / NTB
En mann er siktet for drap etter en voldshendelse i Bergen natt til søndag. En kvinne er død av skadene hun fikk. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

– Fredag kveld fikk politiet melding fra Haukeland universitetssjukehus om at kvinnen som ble funnet hardt skadd i leiligheten natt til søndag 12. september døde av skadene, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding lørdag formiddag.

Det var natt til søndag politiet fikk melding om en voldshendelse i en boligblokk i Åsane i Bergen. En kvinne ble tatt med til sykehus, hardt skadd.

Skjerper siktelse

En mann i 20-årene er siktet i saken. Politiet opplyser at de har endret siktelsen mot han fra drapsforsøk til drap.

Mannen ble tidligere denne uka varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Han ble pågrepet utenfor leiligheten på Åsane. Han skal ha gjort motstand, og politiet tok i bruk pepperspray.

Politiet opplyser at de ikke fikk avhørt den fornærmede kvinnen, og at de av hensyn til etterforskningen ikke kan gå nærmere inn på hvilke skader hun var påført. Politiet vil be om at det gjennomføres en obduksjon av henne.

Har ikke blitt avhørt

Siktede har ikke vært avhørt siden han ble pågrepet. Politiet opplyser at mannen lørdag ble informert om den nye siktelsen av sin forsvarer.

– Det er ikke planlagt avhør av siktede i dag, og det er uklart når det eventuelt kan bli, skriver politiet i pressemeldingen lørdag.

Kripos, som har bistått Vest politidistrikt i saken, har i løpet av de siste dagene arbeidet med åstedsundersøkelser, og det er foretatt nye beslag på åstedet.

– Politiet kan av hensyn til etterforskningen ikke opplyse hvilke beslag som er gjort eller hvilke undersøkelser Kripos har bistått med. Politiet vil i den videre etterforskningen fortsette med vitneavhør, samt gjennomgå og analysere elektroniske spor, heter det.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer