Kvinne død etter knivstikking i Halden, en mann pågrepet

Kvinnen i 60-årene som ble kritisk skadd i en knivstikking i Halden tidlig onsdag morgen, er erklært død. En mann i 30-årene er pågrepet.

Politiet er på stedet etter at en kvinne i 60-årene døde etter knivstikking i Halden. En mann i 30-årene er pågrepet. Foto: Trine Bakke Eidissen / Halden Arbeiderblad / NTB scanpix
Politiet er på stedet etter at en kvinne i 60-årene døde etter knivstikking i Halden. En mann i 30-årene er pågrepet. Foto: Trine Bakke Eidissen / Halden Arbeiderblad / NTB scanpix Vis mer

Politiet opplyser at det er en relasjon mellom kvinnen og den pågrepne. Mannen i 30-årene er en kjenning av politiet.

– Politiet har gjort en rekke undersøkelser på åstedet. Politiet ønsker ikke å si noe ytterligere rundt etterforskningen eller om hendelsesforløpet nå, opplyser Øst politidistrikt på Twitter.

Politiet fikk melding klokka 5.18 onsdag morgen om at en kvinne var blitt stukket med kniv.

Pågrepet utendørs

– Vi rykket ut med store ressurser og pågrepet formentlig gjerningsperson i umiddelbar nærhet, opplyser oppdragsleder Jo Rennemo Jellum i Øst politidistrikt til NTB.

Kvinnen ble brakt til sykehus med det som ble beskrevet som kritiske skader.

Mannen i 30-årene ble pågrepet utendørs. Knivstikkingen fant sted i Balders vei i Halden.

– Vi har store ressurser på stedet og jobber med å få oversikt over åstedet. Vi jobber også med å få vitneforklaringer og sikre tekniske spor, sier Jellum.

Vitner varslet politiet

Til NRK opplyser Jellum at de ble varslet om hendelsen av flere vitner som var på stedet.

– Politiet er i ferd med å varsle de pårørende, seier han til kanalen i sjutiden onsdag morgen.

Politiet opplyser også at de vil holde en pressekonferanse om knivstikkingen, men at de vil komme tilbake med opplysninger om tid og sted.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer