Kvinne anmeldt for å ha dratt på handletur mens hun ventet på coronaresultat

Øst politidistrikt opplyser at de tirsdag har anmeldt en kvinne som dro på handletur mens hun ventet på resultatet av en coronatest.

Illustrasjonsfoto. Foto: Jil Yngland / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto. Foto: Jil Yngland / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding opplyser politidistriktet at kvinnen hadde coronasymptomer. Testresultatet som kom dagen etter, var positivt.

Saken er under etterforskning. Foreløpig er det ikke klart om kvinnen kan vente seg en straffereaksjon.

Siste døgn har Øst politidistrikt registrert 12 coronarelaterte meldinger. Meldingene dreier seg om forhold som tips om fest, tips om karantenebrudd og dørselgere uten munnbind. Det siste er ikke ulovlig.

Politiet rundt om i landet har de siste dagene prioritert å følge opp brudd på smittevernreglene. Bøtene kan komme opp i 20.000 kroner etter innstrammingene satt av Regjeringen.

Tirsdag ble også en festarrangør i Oslo ilagt en bot på 10.000 kroner for overtredelse av forbudet på private sammenkomster. Det skal ha vært flere enn 10 personer til stede i leiligheten, ifølge politiet.

– Det er viktig at politiet prioriterer å håndheve reglene tydeligere. Det betyr i praksis bøter og fengsel ved alvorlige brudd, sa justisminister Monika Mæland på regjeringens pressekonferanse om coronasituasjonen mandag.

I tillegg har Riksadvokaten i et midlertidig direktiv sagt at politiet bør prioritere strafferettslig håndhevelse av smittevernbestemmelsene, også regler som er vedtatt lokalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer