Kværner og Aker Solutions slås sammen

Kværner ASA og Aker Solutions ASA har blitt enige om å fusjonere. Driftsdirektør Kjetel Digre i Aker BP blir konsernsjef i det nye selskapet.

Næringsminister Iselin Nybø (V) mener sammenslåingen vil styrke selskapene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Næringsminister Iselin Nybø (V) mener sammenslåingen vil styrke selskapene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Ved å kombinere de to selskapene og deres ressurser, vil vi være i stand til å levere et mer komplett tilbud til energibransjen globalt, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Kværner i en pressemelding.

Det fusjonerte selskapet skal fortsette som leverandørselskap innen olje, gass og energi.

Ifølge pressemeldingen vil det sammenslåtte selskapet ha rundt 15.000 ansatte hvor 8.000 av de er i Norge. I 2019 hadde selskapene en samlet inntekt på 38 milliarder norske kroner.

Vil styrke selskapene

Næringsminister Iselin Nybø (V) sier hun støtter sammenslåingen, og at staten ønsker en best mulig utvikling for både Aker Solutions og Kværner.

– En sammenslåing virker forretningsmessig fornuftig og vil skape verdier både for staten som eier og de andre aksjonæren, sier Nybø.

Staten eier altså 30 prosent av Aker Kværner Holding AS, som igjen eier rundt 40 prosent av aksjene i Aker Solutions, Kværner og Akastor. Staten og Aker ASA er blitt enige om å avvikle Aker Kværner Holding, som vil føre til at de blir direkte eiere i det nye fusjonerte selskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer