Kunnskapsministeren vil informere om eksamen

Mandag vil regjeringen informere om vårens eksamen på ungdomsskoler og på videregående skole.

Kunnskapsminister Guri Melby (V) vil mandag informere om vårens eksamen ungdomsskole og videregående skole. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Kunnskapsminister Guri Melby (V) vil mandag informere om vårens eksamen ungdomsskole og videregående skole. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) har invitert til pressekonferanse mandag klokken 11.

Flere partier har krevd at årets eksamen blir avlyst. Ap, SV, Rødt og MDG har krevd dette, mens Frp 3. februar sa at de foreløpig ikke vil gå inn for at vårens eksamener blir avlyst. De ba kunnskapsministeren gå flere runder med skoleorganisasjonene.

Også Utdanningsdirektoratet har anbefalt at eksamen avlyses.

Utdanningsforbundet, som organiserer rundt 180.000 lærere, mener også at eksamen for grunnskolen og videregående skole bør avlyses, men mener imidlertid at eksamen bør gå som normalt for privatister og for de elevene som vil bli forhindret fra å gå videre i utdanning og arbeidsliv dersom de ikke får avlagt eksamen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer