Kunnskapsministeren om fortsatt lærerstreik: - Beklagelig

Kunnskapsminister Tonje Brenna kalte fredag situasjonen for elevene som rammes av lærerstreiken, alvorlig. – Beklagelig, sier hun etter søndagens brudd.

Publisert

– Det er beklagelig at partene ikke har kommet til enighet. For hver dag som går, blir situasjonen mer alvorlig for elevene, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i en epost til NTB.

Det var etter at partene var i møte Brenna fredag at det ble kalt inn til nye forhandlinger lørdag. Etter litt over en time med statsråden kom partene ut – uten å stå nærmere en løsning på konflikten.

– For meg har det vært viktig å understreke at svaret og løsningen på konflikten og streiken fortsatt ligger hos partene, sa Brenna etter fredagens møte.

Kort tid etter fikk partene en invitasjon fra Riksmekleren til å fortsette forhandlingene lørdag. Forhandlingene pågikk helt fram til i 16-tiden søndag. Da sto partene fortsatt så langt fra hverandre at de ikke så noen utvei. Dermed ble det brudd.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer