Kunnskapsministeren i koronakarantene etter smitteutbrudd i barnehage

Kunnskapsminister Guri Melby (V) er satt i koronakarantene. Årsaken er et smitteutbrudd i barnehagen der barna hennes går.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) er i karantene etter et smitteutbrudd i barnehagen der barna hennes går. Her er hun under en tidligere pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Berit Roald/NTB
Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) er i karantene etter et smitteutbrudd i barnehagen der barna hennes går. Her er hun under en tidligere pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Berit Roald/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser statsråden selv på sin Instagram-profil lørdag ettermiddag.

– Når helga innledes med brev fra barnehagen om smitteutbrudd og alle mann må i karantene, skriver Melby.

Overfor NTB opplyser hun at det foreløpig blir karantene hele neste uke for hele familien.

– Men hvis vi er heldige, kan vi være ferdige på tirsdag dersom vi tester negativt og det ikke dukker opp flere smittetilfeller blant dem ungene har vært i kontakt med de siste dagene, skriver kunnskapsministeren i en SMS.

Ved godt mot

Melby bekrefter at hun dermed at hun må avlyse alle aktiviteter og treff i som krever fysisk oppmøte, i starten av neste uke, inkludert mulige pressekonferanser.

Hun beskriver situasjonen som frustrerende, men sier at familien er ved godt mot. Ingen av dem er foreløpig syke.

– Vi er jo glade for at det blir tatt grep for å hindre videre smitte. Men det er klart at dagene fort blir lange og monotone med to voksne og tre barn i en leilighet, sier statsråden.

Varsler strengere regler

– Jeg tror nok vi som har barn i barnehage og skole, bare må forberede oss på flere perioder i karantene framover, med nye, strengere regler, legger hun til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer