Kun én person har gjort det samme som Kristin har klart nå

Norske Kristin Harila besteg fredag fjellet Makalu i Himalaya. Dermed har hun i løpet av 29 dager vært på toppen av seks av verdens 14 fjell over 8.000 meter.

Kristin Harila (36) fra Vadsø ligger godt an til å klatre alle verdens fjell over 8.000 meter på én sesong. Per fredag er seks av de 14 fjellene besteget. Her er Harila på toppen av Lhotse i 23. mai 2021. Foto: Kami Rita / Infinitiv /NTB
Kristin Harila (36) fra Vadsø ligger godt an til å klatre alle verdens fjell over 8.000 meter på én sesong. Per fredag er seks av de 14 fjellene besteget. Her er Harila på toppen av Lhotse i 23. mai 2021. Foto: Kami Rita / Infinitiv /NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi nådde toppen cirka klokken 10.30 etter 11,5 timer i dyp snø. Heldigvis lite vind. Men det ble en krevende natt, skrev Harila på satellittmelding på vei ned.

Målet til Vadsø-kvinnen er å klatre alle de 14 fjellene i løpet av én sesong. Det er kun én person som har gjort dette tidligere, den nepalske klatreren Nimsdai som gjorde dette i 2019. Han er kjent fra Netflix-dokumentaren «14 Peaks».

Harila besteg de seks fjellene i Nepal to dager kjappere enn Nimsdai. Dårlige værforhold gjorde at hun måtte vente noen dager på å klatre Makalu.

Etter planen skal hun lande i Oslo tirsdag 31. mai. Hun vil deretter være litt over en uke i Norge, før hun reiser til Pakistan for å ta for seg landets fem fjell over 8.000 meter, deriblant K2.

I september og oktober skal hun til Tibet for å klatre de tre siste fjellene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer