NHO:

Kun én av ti bedrifter vil benytte seg av lønnsstøtteordning

Den nye lønnsstøtteordningen trådte i kraft i mars. Lavt omsetningsfall gjør at kun én av ti bedrifter sier de vil benytte seg av den, ifølge NHO.

Mange bedrifter har for lavt omsetningsfall til at de kvalifiserer til å søke på lønnsstøtteordningen, sier sjeføkonom i NHO Øystein Dørum. Foto: Annika Byrde / NTB
Mange bedrifter har for lavt omsetningsfall til at de kvalifiserer til å søke på lønnsstøtteordningen, sier sjeføkonom i NHO Øystein Dørum. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Den nye ordningen trådte i kraft 15. mars og gjelder ut juni. Den innebærer at kriserammede bedrifter kan få inntil 25.000 kroner per måned i støtte per ansatt som de setter i arbeid igjen etter permittering.

Men i NHOs siste medlemsundersøkelse svarer kun 2 prosent av bedriftene at de har benyttet seg av ordningen. Kun 11 prosent sier at de kommer til å benytte seg av den.

– De som ikke vil bruke den, oppgir blant annet at omsetningsfallet er for lavt til å kvalifisere. At bare hver tiende bedrift vil benytte seg av ordningen betyr ikke nødvendigvis at ordningen er dårlig, eller feil skrudd sammen, sier sjeføkonom Øystein Dørum i NHO.

Han peker på at ordningen er ment å treffe bedriftene som sliter mest og som av den grunn har permittert mange. Målet er å stimulere dem til å ta tilbake ansatte tidligere enn det de ellers hadde hatt økonomi og trygghet til.

I undersøkelsen fremgår det også at halvparten av bedriftene oppgir lavere omsetning enn normalt.

– Et flertall av bedriftene oppgir nedgang i aktiviteten fra forrige til siste måned. Lyspunktet er at et lite mindretall venter bedring de neste tre månedene, både i omsetning, priser og sysselsetting, sier Dørum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer