NHO:

Kun én av ti bedrifter vil benytte seg av lønnsstøtteordning

Den nye lønnsstøtteordningen trådte i kraft i mars. Lavt omsetningsfall gjør at kun én av ti bedrifter sier de vil benytte seg av den, ifølge NHO.

Mange bedrifter har for lavt omsetningsfall til at de kvalifiserer til å søke på lønnsstøtteordningen, sier sjeføkonom i NHO Øystein Dørum. Foto: Annika Byrde / NTB
Mange bedrifter har for lavt omsetningsfall til at de kvalifiserer til å søke på lønnsstøtteordningen, sier sjeføkonom i NHO Øystein Dørum. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

Den nye ordningen trådte i kraft 15. mars og gjelder ut juni. Den innebærer at kriserammede bedrifter kan få inntil 25.000 kroner per måned i støtte per ansatt som de setter i arbeid igjen etter permittering.

Men i NHOs siste medlemsundersøkelse svarer kun 2 prosent av bedriftene at de har benyttet seg av ordningen. Kun 11 prosent sier at de kommer til å benytte seg av den.

– De som ikke vil bruke den, oppgir blant annet at omsetningsfallet er for lavt til å kvalifisere. At bare hver tiende bedrift vil benytte seg av ordningen betyr ikke nødvendigvis at ordningen er dårlig, eller feil skrudd sammen, sier sjeføkonom Øystein Dørum i NHO.

Han peker på at ordningen er ment å treffe bedriftene som sliter mest og som av den grunn har permittert mange. Målet er å stimulere dem til å ta tilbake ansatte tidligere enn det de ellers hadde hatt økonomi og trygghet til.

I undersøkelsen fremgår det også at halvparten av bedriftene oppgir lavere omsetning enn normalt.

– Et flertall av bedriftene oppgir nedgang i aktiviteten fra forrige til siste måned. Lyspunktet er at et lite mindretall venter bedring de neste tre månedene, både i omsetning, priser og sysselsetting, sier Dørum.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer