Kun én av fire har lastet ned Smittestopp-appen

Maksimalt én av fire nordmenn over 18 år har lastet ned Smittestopp-appen, og knappe 3.800 personer har meldt i appen at de er smittet.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) med den nye Smittestopp-appen i desember i fjor. Sintef-forsker mener at den lave bruken ikke gjør appen til et effektivt verktøy i smittesporingsarbeidet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) med den nye Smittestopp-appen i desember i fjor. Sintef-forsker mener at den lave bruken ikke gjør appen til et effektivt verktøy i smittesporingsarbeidet. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert

Sintef-forsker Frode Strisland sier til Aftenposten/E24 at dette ikke er nok til at appen kan være et effektivt verktøy i smittesporingen.

– Vi må over 70 prosent bruk for å ha mulighet til å detektere opptil 50 prosent av nærkontaktene som skjer, sier Strisland til avisen.

Den nyeste utgaven av appen har kostet 17 millioner kroner å utvikle, og den er lastet ned 1.030.000 ganger. De som har meldt seg smittet via appen utgjør 2,9 prosent av påviste smittetilfeller i Norge siden appen kom i desember i fjor.

Folkehelseinstituttet er imidlertid fortsatt optimister og mener at selv med en lav andel vil appen bidra til å redusere smittespredning. Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen understreker at jo flere som laster den ned, jo større nytteverdi har den.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer