Kun krater igjen etter elleve dagers krig

Etter elleve dagers krig vendte seksbarnsfaren Ramez al-Masri hjem til sin bolig i Gaza. Men i stedet for en bygning var det bare et krater der hjemmet var.

Etter at våpenhvilen trådte i kraft, er folk kommet ut for å se på bygninger som er lagt i grus av israelske flyangrep mot Gaza. Foto: John Minchillo / AP / NTB
Etter at våpenhvilen trådte i kraft, er folk kommet ut for å se på bygninger som er lagt i grus av israelske flyangrep mot Gaza. Foto: John Minchillo / AP / NTB Vis mer
Publisert

Krigen endte med en våpenhvile natt til fredag, men det var for sent til å redde al-Masris hjem.

– Det var et sjokk å komme hjem og se dette svære hullet i stedet for bygningen vår, sier 39-åringen.

– Krigen er ikke over, den er der fortsatt foran meg og inni meg, sier han forbitret.

Huset, eller det som er igjen av det, ligger i Beit Hanun, landsbyen som er nærmest grenseovergangen Erez lengst nord på Gazastripen.

Advart på telefon

I forrige uke ringte en israelsk offiser til al-Masri sent på kvelden og ba ham stikke av med kona og barna sine.

De hadde akkurat tid nok til å søke tilflukt i en klinikk i nærheten, og noen minutter senere boret en israelsk bombe seg ned gjennom det tre etasjer høye boligbygget, sprengte et seks meter dypt hull i bakken og smadret vann- og avløpsledningene under huset.

I husene rundt ble vindusruter knust, og soverommet til en ung nabo var fullt av glassplinter, forvridd metall og sementklumper ved siden av et stort hjerte og en fødselsdagshilsen på veggen.

Minst 248 drept

Israelske flyangrep drepte minst 248 mennesker, inkludert 66 barn, på Gazastripen siden 10. mai, ifølge Gazas helsemyndigheter. Israel sier at mange krigere er drept i tillegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer