Kun fem nye coronainnleggelser på én uke – og ett dødsfall

Folkehelseinstituttet (FHI) har kun registrert ett nytt coronadødsfall og fem nye sykehusinnleggelser i løpet av forrige uke. Antallet har rast på noen få uker.

Helsepersonell behandler en eldre kvinne med covid-19 symptomer på intensivavdelingen på Diakonhjemmet i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Helsepersonell behandler en eldre kvinne med covid-19 symptomer på intensivavdelingen på Diakonhjemmet i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På det meste ble det registrert over 250 nye sykehusinnleggelser på én uke (uke 13) og over 50 dødsfall på én uke (uke 15).

Det betyr at antall nye sykehusinnleggelser er 50 ganger lavere enn ved toppen, og det samme gjelder for dødsfallene.

I sin siste ukesrapport konkluderer FHI med at utviklingen heller ikke har forverret seg etter at man har lettet på smittevernstiltakene.

– Den gradvise gjenåpningen av ulike funksjoner i samfunnet har så langt ikke gitt økt smitte, slår avdelingsdirektør Line Vold i FHI fast.

Onsdag var 36 coronasmittede innlagt ved norske sykehus, sju av dem på intensivavdeling. Dette tallet har også falt kraftig fra toppen. På det meste var 325 innlagt på sykehus med påvist covid-19 og 99 av dem på intensivavdeling. Totalt har 876 personer vært innlagt med covid-19 som hovedårsak.

Totalt har FHI registrert 235 coronadødsfall.

Smittefall

Antall nye smittetilfeller faller også videre, og i løpet av uke 21 var det 325 kommuner som ikke hadde noen nye påviste smittetilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer