Kulturministeren ut mot IOC: - Uakseptabelt å åpne for russisk deltakelse nå

Norsk idrett får full støtte fra kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) i kritikken av at IOC åpner for å la utøvere fra Russland delta i neste års OL.

Oslo 20221115. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen besøkte Blå Kors tirsdag.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Oslo 20221115. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen besøkte Blå Kors tirsdag.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den internasjonale olympiske komité (IOC) la onsdag ut en redegjørelse der det sto at man jobber for å la russiske og belarusiske utøvere få konkurrere igjen. I så fall vil det skje under nøytralt flagg.

Beskjeden kom samme uke som det var ett år siden Russland invaderte Ukraina. Trettebergstuen mener tiden ikke er inne for å lempe på sanksjonene.

– Russland fortsetter sin angrepskrig i Ukraina. Det er derfor ingenting i situasjonen som tilsier at IOC eller særidrettene skal åpne mer opp for deltakelse nå. Her er jeg enig i det tydelige standpunktet som norsk idrett kom med i går (onsdag), det er uakseptabelt å åpne opp for russisk idrettsdeltakelse internasjonalt nå, sier hun i en kommentar til NTB.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer