Kulturministeren ut mot IOC: - Uakseptabelt å åpne for russisk deltakelse nå

Norsk idrett får full støtte fra kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) i kritikken av at IOC åpner for å la utøvere fra Russland delta i neste års OL.

Oslo 20221115. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen besøkte Blå Kors tirsdag.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Oslo 20221115. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen besøkte Blå Kors tirsdag.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den internasjonale olympiske komité (IOC) la onsdag ut en redegjørelse der det sto at man jobber for å la russiske og belarusiske utøvere få konkurrere igjen. I så fall vil det skje under nøytralt flagg.

Beskjeden kom samme uke som det var ett år siden Russland invaderte Ukraina. Trettebergstuen mener tiden ikke er inne for å lempe på sanksjonene.

– Russland fortsetter sin angrepskrig i Ukraina. Det er derfor ingenting i situasjonen som tilsier at IOC eller særidrettene skal åpne mer opp for deltakelse nå. Her er jeg enig i det tydelige standpunktet som norsk idrett kom med i går (onsdag), det er uakseptabelt å åpne opp for russisk idrettsdeltakelse internasjonalt nå, sier hun i en kommentar til NTB.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer