Kuldebølge skaper kaos og massive strømbrudd i USA

Minst 13 mennesker har mistet livet i trafikken, flere millioner har mistet strømmen og flyavganger er innstilt som følge av en omfattende kuldebølge i USA.

Kulde og store snømengder skaper kaos i USA. Her forsøker en bilist å navigere en snødekt motorvei i Austin i Texas. Foto: Jay Janner / Austin American-Statesman via AP / NTB
Kulde og store snømengder skaper kaos i USA. Her forsøker en bilist å navigere en snødekt motorvei i Austin i Texas. Foto: Jay Janner / Austin American-Statesman via AP / NTB Vis mer
Publisert

Myndigheter landet over er satt i alarmberedskap.

– Over 150 millioner amerikanere lever alt i områder der det er sendt ut varsel om vinterstormer og isstormer, konstaterte National Weather Service (NWS) mandag.

Da hadde sju delstater – Alabama, Oregon, Oklahoma, Kansas, Kentucky, Mississippi og Texas – erklært en eller annen form for krise som følge av vinterværet.

Minst 5 millioner er strømløse mandag, nesten 4,4 millioner av dem i Texas. Det var mandag ni minusgrader i Houston, og folk bes om å trekke inn i husene sine – selv om de ikke skulle ha tilgang til strøm for å få på lysene og varmeapparater. Mange må forberedere seg på å være uten strøm så lenge som til torsdag, advarer myndighetene.

President Joe Biden har erklært krise i Texas, noe som åpner for føderal bistand til myndighetene i delstaten. I Texas, så vel som i Oklahoma og Kansas, er det ventet rekordstore snømengder de neste dagene, enkelte steder opp mot 30 centimeter.

CNN melder at minst 13 personer har mistet livet i trafikkulykker som følge av været.

Ytterligere to mennesker er funnet døde langs veier i Houston-området, ifølge politiet trolig som følge av de lave temperaturene, skriver nyhetsbyrået AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer