Ksenia Sobtsjak skal ha flyktet fra Russland

Russiske etterforskere ransaket onsdag boligen til den frittalende TV-journalisten Ksenia Sobtsjak, som utfordret Putin i presidentvalget i 2018.

TV-journalisten Ksenia Sobtsjak skal ha flyktet fra Russland. Onsdag gjennomsøkte etterforskere boligen hennes. Foto: AP / NTB
TV-journalisten Ksenia Sobtsjak skal ha flyktet fra Russland. Onsdag gjennomsøkte etterforskere boligen hennes. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

40-åringen er kjent som en markant kritiker av Putin, men var ikke selv til stede da etterforskerne slo til. Ifølge de statlige nyhetsbyråene Tass og RIA-Novosti har hun flyktet fra Russland.

Ifølge Tass kjøpte hun først billetter til Dubai og Tyrkia for å villede myndighetene, men reiste deretter til Belarus og derfra videre til Litauen.

Russiske myndigheter opplyser at husransakelsen av Sobtsjaks bolig var ledd i etterforskningen av sjefen hennes, Kirill Sukhanov. Han er pågrepet, anklaget for utpressing.

Sobtsjak har kalt anklagene mot Sukhanov tøvete og hevder at pågripelsen av ham er ledd i myndighetenes forsøk på å kneble uavhengige medier.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer