Kronprinsparets planlagte offisielle besøk til Storbritannia er avlyst

Kronprinsparet avlyser turen til Storbritannia neste uke. Flere norske statsråder og en stor næringslivsdelegasjon skulle også følge kronprinsparet.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, her under et tidligere offisielt besøk i Stockholm i mai. Foto: Annika Byrde / NTB.
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, her under et tidligere offisielt besøk i Stockholm i mai. Foto: Annika Byrde / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannia er nå inne i en sørgeperiode etter at Dronning Elizabeth døde torsdag, 96 år gammel.

– Som følge av at Hennes Majestet Dronning Elizabeth II av Storbritannia er gått bort, vil kronprinsparets offisielle besøk til Storbritannia neste uke ikke bli gjennomført, skriver Slottet på sine hjemmesider.

Turen skulle etter planen starte i Aberdeen 14. september og avsluttes i London 16. september.

På programmet sto også et besøk på Balmoral slott i Skottland 15. september, hvor kronprinsparet skulle møte kong Charles. Dronning Elizabeth døde på slottet torsdag.

Flere norske næringslivstopper skulle delta på deler av programmet. I tillegg skulle næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) delta.

Formålet med besøket var å styrke næringslivssamarbeidet mellom Norge og Storbritannia med fokus på samarbeid innen grønn industri- og teknologiutvikling.

Storbritannia er Norges viktigste eksportpartner, og en ny frihandelsavtale mellom landene trådte i kraft 1. september.

Kongehuset har varslet at det vil komme flere endringer i programmet til kongefamilien etter dødsfallet. Det er ennå ikke klart om kongeparets planlagte tur til Danmark og dronning Margrethes regentjubileum i helgen gjennomføres.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer