Kronprinsesse Mette Marit og kronprins Haakon besøker Pride Park for første gang. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix
Kronprinsesse Mette Marit og kronprins Haakon besøker Pride Park for første gang. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix Vis mer

Kronprinsparet til Oslo Pride

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte torsdag Pride Park i Oslo. – En viktig anerkjennelse, sier foreningen FRI.

Publisert

Det var første gang kronprinsparet besøkte arrangementet.

– Dette er en viktig anerkjennelse av Oslo Pride og menneskerettigheter, og kan bidra til å sende et positivt signal til resten av samfunnet, sier Ingvild Endestad, leder for FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Sammen med ordfører Marianne Borgen (SV) ble kronprinsparet tatt med på omvisning av Endestad og festivalsjef Fredrik Dreyer for Oslo Pride.

– Det er flott og viktig at kronprinsparet besøker Oslo Pride. Gjennom en årrekke har kronprinsparet vært tydelige rollemodeller og støttespillere i kampen for likestilling og mangfold i Norge, sier Dreyer.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.