Kronprinsparet besøker Oppland

Kronprinsparet får hilse på elgen «Krompen» og muligens oppleve villrein på Dovre på sin tre dager lange fylkestur til Oppland neste uke.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har tett program når de besøker Oppland og Nord-Gudbrandsdal neste uke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har tett program når de besøker Oppland og Nord-Gudbrandsdal neste uke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Seks kommuner i Oppland og Nord-Gudbrandsdalen tar imot kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Besøket innledes tirsdag og avsluttes torsdag kommende uke.

Kulturopplevelser, lokalmat og frivillighet er blant postene på programmet.

Dovre kommune er først ut. Kronprinsparet møtes av fylkesmann Knut Storberget, og sammen går de den halvannen kilometer lange grusstien opp til Viewpoint Snøhetta. Om villreinen viser seg, er vel mer uvisst, men kronprinsparet blir fulgt av guide fra Villreinsenteret som informerer underveis på turen.

Toppen av frivillighet

Om ettermiddagen går turen til Lesja, der temaet er frivillighet. Kommunen har i mange år ligget på landstoppen innenfor frivillighet. Kronprinsparet blir med på dugnad og møter folk fra frivillige lag.

Onsdag får kronprinsparet besøke Ofossen mølle i Skjåk, som er Norges eldste mølle i drift. De to får fylle sin egen mjølpose og smake på den lokale spesialiteten Skjåkmjøl.

De skal også snakke med frivillige som hjalp til under flommen i fjor, samt folk som ble evakuert.

Inviterer til mottakelse

Turen går videre til Lom, der kronprinsparet skal høre om et rikholdig aktivitetstilbud for barn ved Loar skole og høre mer om programmet «Aktiv læring».

Om kvelden inviterer kronprinsparet til mottakelse for alle som har vært med å planlegge fylkesturen.

Besøket avsluttes torsdag med turer til Vågå og Sel. I Vågå får de blant annet omvisning hos Ullinsvin historielag, og de deltar på åpningen av Galleri Ullensvin.

Et av de siste punktene på programmet er et besøk ved Glittersjå-tunet i Sel, der kronprinsparet får møte elgen «Krompen».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer