Kronprins Haakon håndhilste ikke da han ble tatt i mot av Gründer Lisa Cooper og daglig leder for 657 Oslo, Anniken Fjellberg under et besøk hos mentorprogrammet Catalysts mandag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Kronprins Haakon håndhilste ikke da han ble tatt i mot av Gründer Lisa Cooper og daglig leder for 657 Oslo, Anniken Fjellberg under et besøk hos mentorprogrammet Catalysts mandag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

coronavirus

Kronprinsen: – Må konse for å begrense håndhilsing

Kronprins Haakon og familien begrenser håndhilsing for å unngå smittespredning av koronaviruset.

Publisert

– Vi har begynt å begrense håndhilsing fra i dag. Man må konse litt for å få det til. Men det finnes mange andre gode måter å hilse på, så det går nok bra, sier kronprins Haakon til NTB.

– Vi treffer veldig mange mennesker, så vi tenker at det er en fin måte å ta vare på risikogruppene som ikke skal få smitten. Det er målsettingen, legger han til.

Følger råd

Kronprinsparet følger ellers de vanlige rådene fra helsemyndighetene for å begrense smittespredning av koronaviruset i befolkningen. De vasker hendene og forsøker å hoste i papir eller i armhulen.

Kronprinsesse Mette-Marit tar ingen ekstra forholdsregler som følge av koronaviruset, selv om hun har den kroniske sykdommen lungefibrose, forteller kronprinsen.

– Hun gjør som alle oss andre. Hun prøver å følge rådene fra Folkehelseintstuttet, sier han.

Navnit Kaur (f.v.), kronprins Haakon og Irene L. Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond under et besøk hos mentorprogrammet Catalysts, som arbeider for at flerkulturell ungdom skal lykkes med skole og arbeid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Navnit Kaur (f.v.), kronprins Haakon og Irene L. Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond under et besøk hos mentorprogrammet Catalysts, som arbeider for at flerkulturell ungdom skal lykkes med skole og arbeid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Det er ikke gått ut en offisielt råd om å unngå håndhilsing i befolkningen, men Helsedirektoratet oppfordret fredag nordmenn om å unngå håndhilsning for å unngå smittespredning av koronaviruset.

Støre støtter

Ap-leder Jonas Gahr Støre er positiv til Helsedirektoratets oppfordring.

– Om håndhygiene er viktig i innsatsen mot spredning av koronaviruset, så er det klokt å ikke ta folk i hånden på en tid. Det finnes mange hyggelige former for personlig hilsen, som et nikk eller et smil, skriver Støre på sin Facebook-side.

192 personer hadde fått påvist koronasmitte i Norge mandag kveld.

Kronprinsen besøkte mentorprogrammet Catalysts mandag ettermiddag. Et tiltak som kobler flerkulturell ungdom med mentorer som skal hjelpe dem å lykkes med skole, arbeidsliv og livet generelt.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.