Kronprins Haakon i coronakarantene

Kronprins Haakon er satt i coronakarantene de neste dagene etter å ha blitt definert som «øvrig nærkontakt» til en person som har testet positivt.

Kronprins Haakon sitter i karantene etter å ha blitt definert som «øvrig nærkontakt» til en person som har testet positivt for coronavirus. Foto: Lise Åserud/NTB
Kronprins Haakon sitter i karantene etter å ha blitt definert som «øvrig nærkontakt» til en person som har testet positivt for coronavirus. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Kronprinsen har ingen symptomer, skriver Kongehuset i en pressemelding.

Kronprins Haakon skulle torsdag ha deltatt på et besøk på vaksinesenteret i bydel Grünerløkka i Oslo, men dette er nå avlyst for hans del. Kronprinsesse Mette-Marit vil imidlertid delta som planlagt.

Personer som defineres som «øvrig nærkontakt», skal i utgangspunktet være i karantene i ti dager, men kan gå tilbake til arbeid eller skole dersom de tester negativt på PCR-test tatt tidligst tre døgn etter kontakten med den smittede personen.

Denne gruppa må også være i karantene på fritiden fram til negativ PCR-test tatt tidligst sju døgn etter kontakten.

Det er strengere karanteneregler for personer som er familiemedlemmer, kjærester og samboere enn for øvrige nærkontakter.

Nærkontakter defineres som personer som har hatt kontakt med en smittet mindre enn 48 timer før personen fikk symptomer på covid-19, eller fra prøvetidspunktet dersom personen ikke fikk symptomer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer