Kronprins Haakon: Formen til kongen er god

– Formen til kong Harald er god, fortalte kronprins Haakon da kronprinsfamilien julaften besøkte barne- og kvinneavdelingen på Rikshospitalet.

Kronprinsfamilien besøkte lørdag Rikshospitalet på formiddagen julaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Kronprinsfamilien besøkte lørdag Rikshospitalet på formiddagen julaften. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det går veldig bra, så det er veldig koselig at vi få en jul som planlagt, sa kronprins Haakon på spørsmål om hvordan det går med faren.

Kongen ble onsdag skrevet ut fra Rikshospitalet, to dager etter at han ble innlagt med en infeksjon som måtte behandles med intravenøs antibiotika.

Kong Harald og dronning Sonja (85) skal tilbringe julaften sammen med kronprinsfamilien på Kongsseteren.

Aspirantkorsang i foajeen

Kronprinsfamilien besøkte julaften Rikshospitalet. Kronprinsen, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra ble mottatt av klinikkleder Ellen Ruud og spesialrådgiver Morten Syversen da de ankom Rikshospitalet ved 11-tiden.

Da fikk de blant annet overvære et musikalsk innslag i foajeen med Aspirantkoret til Det Norske Jentekor.

Kronprinsparet takket for sangen og ønsket barna en god jul før de fikk en omvisning på nyfødtintensiv avdeling, barnekreftavdelingen og barnemedisinsk sengepost.

Viktig jobb

– De gjør en utrolig fin jobb her. Det var veldig hyggelig å være med rundt, sa kronprins Haakon til pressen etter besøket.

På omvisningen traff kronprinsfamilien mange foreldre og barn som i år har en annerledes jul på sykehuset. De tok seg også tid til å snakke med personalet som jobber på Rikshospitalet.

– Det var hyggelig å få lov til å komme rundt og ikke minst få takke personalet for den viktige jobben de gjør, ikke bare på julaften, men også resten av året, sa kronprinsessen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer