Kroatias president vil si nei til Sverige og Finland i Nato

Også Kroatias president Zoran Milanovic går imot å akseptere Sverige og Finland som Nato-medlemmer. Fra før har Tyrkia satt seg på bakbeina.

Kroatias president Zoran Milanovic. (Foto: NTB)
Kroatias president Zoran Milanovic. (Foto: NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

På en pressekonferanse onsdag sa Milanovic, som ligger i konflikt med sin egen statsminister Andrej Plenkovic, at Kroatia burde følge Tyrkias eksempel og si nei til de svenske og finske søknadene for å kreve innrømmelser.

Han oppfordrer nasjonalforsamlingen til å blokkere de to landenes søknader inntil nabolandet Bosnia-Hercegovina endrer valgloven slik at de bosniske kroatene lettere skal kunne velges til høye stillinger.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har gjort det klart at han vil motsette seg søknadene fordi Sverige angivelig beskytter kurdere i organisasjonen PKK som han kaller terrorister.

Både i Kroatia og i Tyrkia, som i alle Natos medlemsland, må Sveriges og Finlands søknader godkjennes av nasjonalforsamlingen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer