Gutt kastet fra takterrasse i London

Kritisk for 6-åring kastet fra takterrasse på Tate Gallery. 17-åring mistenkt

En 17-årig gutt er mistenkt for drapsforsøk etter at et barn ble kastet fra en takterrasse i 11. etasje på Tate Gallery i London.

En rekke utrykningskjøretøy, inkludert to brannbiler, ti politibiler og flere ambulanser rykket til Tate Modern art gallery søndag i London etter melding om at et barn var kastet fra en takterrasse av en tenåring. Foto: Yui Mok / PA / AP / NTB scanpix
En rekke utrykningskjøretøy, inkludert to brannbiler, ti politibiler og flere ambulanser rykket til Tate Modern art gallery søndag i London etter melding om at et barn var kastet fra en takterrasse av en tenåring. Foto: Yui Mok / PA / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Politiet opplyser at 6-åringen ble funnet på taket av sjette etasje rundt klokka 14.45 søndag. Han ble fløyet med helikopter til nærmeste sykehus, og tilstanden beskrives som kritisk.

Politiet tror ikke at 17-åringen kjente den lille gutten, men har ingen forklaring på det som øyensynlig skjedde. 17-åringen er mistenkt for drapsforsøk, ifølge politiet.

Tate Gallery var Storbritannias mest populære turistattraksjon i 2018 med 5,9 millioner besøkende, ifølge BBC. Det er en storslått utsikt fra toppen bygningen, og mange tar turen opp til 11. etasje for å skue ut over London. 6-åringen ble kastet ut fra en slik utsiktsplattform.

Vitnet Nancy Barnfield (47) befant seg på Tate med en venn da hun hørte et høyt smell, ifølge det britiske nyhetsbyrået (PA). Deretter så hun en kvinne som ropte «Hvor er sønnen min? Hvor er sønnen min?».

Ifølge Barnfield var også den anholdte tenåringen på stedet, han ble holdt under kontroll av flere tilstedeværende og «sto bare der og var ganske rolig».

Flere vitner skal ha sagt at de så en gutt kaste en annen gutt fra takterrassen. Ifølge vitner skal det ha vært panikk- og sjokkpreget stemning der.

Museet ble stengt ut søndagen mens politiet gjorde sine undersøkelser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer