Kristoffersen fikk gullkysset etter VM-bragden

Med gullmedaljen dinglende rundt halsen skar Henrik Kristoffersen opp seierskaken på gullfesten etterpå. Så fikk han seierskysset av kjæresten.

Henrik Kristoffersen og kjæresten Tonje Barkenes feirer Kristoffersens VM-gull i storslalåm fredag kveld. (Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix)
Henrik Kristoffersen og kjæresten Tonje Barkenes feirer Kristoffersens VM-gull i storslalåm fredag kveld. (Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix) Vis mer
Publisert

Med et halvt kakestykke i munn forklarer den ferske verdensmesteren at det ikke blir rare feiringen etter at han fredag kjørte ned til VM-gull i storslalåm.

– Jeg skal spise, sette meg på sykkelen og sove. For i morgen er det slalåmtrening, sa Henrik Kristoffersen til NTB på kakefesten.

Selve beviset på at han er verdens beste i disiplinen har han ikke tid til å tenke på nå.

– Gullmedaljen kan jeg tenke på når jeg blir gammel og grå.

Betyr mye

Med før han avsluttet festen fikk han lest opp en gratulasjon fra statsministeren, og holdt en kort takketale til de frammøtte gjestene.

– Det var på tide! sa Kristoffersen, som var best da det gjaldt fredag.

– Jeg har ikke vunnet et skirenn på et år, og jeg har ikke vunnet et storslalåmrenn siden 2015, så det betyr selvfølgelig mye.

Kristoffersen er kanskje verdensmester i storslalåm, men ikke i å dele følelser etter bragden. Da er det godt å ha kjæresten, Tonje Barkenes, ved sin side.

– I dag tror jeg denne seieren betydde enormt mye. Det har gått litt tråere i det siste, så det var ekstremt deilig å se ham øverst på pallen, sa Barkenes til NTB.

– Jeg er utrolig stolt. Endelig løsnet det, det var utrolig fortjent, sa hun til NTB

Skikkelig irritert

VM-gullet fikk nesten smilet til Kristoffersen til å gå helt rundt, men han var likevel ikke helt fornøyd da han kom i mål.

– Jeg er skikkelig irritert over at jeg var for dårlig i trøkket i femte port. Der tapte jeg litt tid, og det irriterer meg, akkurat som det gjør at jeg ikke var smartere på toppen i første omgang, sa han kort tid etter løpet.

Og med gullmedaljen rundt halsen var han mest opptatt å få ut noen seiersdråper til dopingkontrollen.

Til pressen forteller han at det var nervepirrende minutter etter at han kjørte i mål til beste tid, og Marcel Hirscher og Alexis Pinturault sto igjen på toppen.

Nervepirrende

– Det er mer nervepirrende å vente enn å stå til start selv. Da får jeg ikke gjort noe, da har jeg ikke kontroll. Når jeg kjører selv kan jeg kontrollere det selv, det kan jeg ikke når de andre kjører.

Men det gikk bra, verken østerrikeren eller franskmannen karret seg foran nordmannen. Hirscher tok sølv 0,20 sekunder bak, mens Pinturault to bronsen, 0,42 bak.

Leif Kristian Nestvold Haugen ble nummer sju (+1,08), mens Rasmus Windingstad ble nummer 13 (+1,60). Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut i første omgang.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer