Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Skiforbundet

Kristoffersen-advokat: - Ski­forbundet står til knærne i misbruk

Henrik Kristoffersens advokat rettet tungt skyts mot Norges Skiforbund da han innledet sin prosedyre i Oslo tingrett mandag.

Advokat Odd Stemsrud (t.h), Line Hoven, Lars Kristoffersen og Henrik Kristoffersen i Oslo tingrett under rettssaken mellom Kristoffersen og Norges Skiforbund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Advokat Odd Stemsrud (t.h), Line Hoven, Lars Kristoffersen og Henrik Kristoffersen i Oslo tingrett under rettssaken mellom Kristoffersen og Norges Skiforbund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Rettssaken mellom alpinstjernen og skiforbundet har kommet fram til prosedyrene, og Kristoffersen-advokat Odd Stemsrud var førstemann ut i rettssal 250.

Han hamret innledningsvis løs mot det han mener er markedsmisbruk fra Norges Skiforbunds side.

– Det er bare en grunn til at skiforbundet er der de er. De har tilranet seg utøvernes markedsrettigheter og melker dem i et monopolsystem, sa Stemsrud – og fortsatte:

– Ledelsen i skiforbundet står til knærne i markedsmisbruk. Det er så mange kategorier misbruk og et så stort omfang at en ser ikke skogen for bare trær.

Avviser trangt nåløye

Han gikk deretter i rette med dem som mener at Kristoffersen har en dårlig sak i Oslo tingrett.

– Jeg har i løpet av uken lest kommentarer om at Kristoffersen må gjennom et nåløye for å vinne fram. I så fall må det nåløyet være bredt som en låvedør, sa Stemsrud.

Han mener skiforbundet krever eiendomsrett over alle utøveres markedsrettigheter, og at det ikke finnes dekning for dette i FIS-reglene.

– Hvis skiforbundet mener utøverne overtrer markedsrettighetene, går det rett til sportslige sanksjoner. Et lærebokeksempel på misbruk i idretten, sa Kristoffersen-advokaten – og fremsatte en påstand om at skiforbundet har et av de strengeste markedsregelverkene i Europa.

I strid med internasjonal konvensjon

Stemsrud mer enn antydet også i sin innledning at hans klient kjemper en kamp for langt flere enn seg selv.

– I den grad skiforbundet skulle få medhold og det skulle skape presedens si norsk idrett som sådan, er fasit at reelle markedsrettigheter på utøvernes hånd aldri vil bli en realitet, sa Stemsrud.

Han varslet også at han vil argumentere for at skiforbundets regler til og med er i strid med den europeisk menneskerettighetskonvensjonen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer