Kristoffer Ajer klar for Brentford og spill i Premier League

Landslagsstopper Kristoffer Ajer (23) skifter ut Celtic med Brentford og skal spille i Premier League kommende sesong.

Kristoffer Ajer er blitt Brentford-spiller. Foto: Geir Olsen / NTB
Kristoffer Ajer er blitt Brentford-spiller. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Det bekrefter landslagsprofilen selv overfor NTB onsdag kveld.

Ajers ventede overgang til den nyopprykkede Premier League-klubben er dermed i boks. Ifølge britiske medier betaler Brentford rundt 164 millioner kroner (13,5 millioner pund) for nordmannen.

– Dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Å spille i Premier League er noe jeg har drømt om lenge. Jeg gleder meg veldig, sier en henrykt Ajer til NTB.

– Jeg kom til London for fem dager siden. Der har jeg gjennomgått to medisinske tester, og så har vi ventet på at alle papirene mellom Celtic og Brentford skal gå i orden. Det er en lettelse å være klar og at alt endelig har gått i orden, sier den ferske England-proffen videre.

Ville bort

Ajer har skrevet under en femårskontrakt med Brentford, får NTB opplyst. Han hadde sin første trening med laget onsdag, og romerikingen er storfornøyd med spillergruppa.

– De har en veldig bra trener (Thomas Frank), og assistenttreneren har tidligere vært i FCK. Det kommer til å hjelpe meg mye. Spillergruppa er veldig god, så jeg ser bare positivt på dette.

23-åringen slo allerede tidlig i sommer fast at han ønsket seg et klubbskifte etter fem år i skotsk fotball. Han har vært fast mann i Celtic-forsvaret de siste fire sesongene og figurerer også regelmessig i Norges midtforsvar.

Premier League-fersking

Mandag ble det kjent at Ajer ikke var registrert i Celtics tropp til Champions League-kvalifiseringen. Det ble tolket som et klart tegn på at nordmannen nærmet seg et klubbskifte.

Celtic-trener Ange Postecoglou opplyste at han hadde tatt ut kun de spillerne som «fysisk og mentalt» var klare for mesterligaspill.

– Jeg har hatt oppkjøring med Celtic og fått trent bra i ferien. Jeg er sikker på at jeg kommer til å komme i god form til seriestart, sier Ajer.

Brentford skal for første gang spille i Premier League etter å ha slått Swansea i opprykksfinalen fra mesterskapsserien i mai. Klubben var sist i den engelske toppdivisjonen i 1946/47-sesongen.

Ajers nye klubb serieåpner hjemme mot Arsenal 13. august.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer