Kristoff vant siste etappe av Tour of Norway: – Stort

Alexander Kristoff var sterkest i spurten og kom først over mål på den avsluttende etappen i Tour of Norway.

Alexander Kristoff vant siste etappe av Tour of Norway. Foto: Carina Johansen / NTB
Alexander Kristoff vant siste etappe av Tour of Norway. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var en svært tett kamp om seieren i Stavanger, men TV-bildene viste at Kristoff var akkurat foran dansken Tobias Lund Andresen.

– Det var veldig jevnt. Vi fikk den lange veien til mål i tillegg til sidevind, så det var veldig jevnt med DSM der. Det er stort for meg, jeg har ikke vunnet så mye i år, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Seieren var hans andre for året som Uno-X-rytter. Kristoff har i alt vunnet avslutningsetappen i enten Tour of Norway eller Tour des Fjords fem ganger. Triumfen var hans 88. i karrieren.

Etter målgang dediserte Kristoff seieren til Johan Kaggestad for det han har gjort for sykkelsporten.

– Johan, denne seieren er til ære for deg.

Betyr mye

Seieren var den første Uno-X har tatt i rittet på hjemmebane.

– Denne her har vi kjempet for. Det er utrolig stas at laget gjør det de gjør i dag, sa Uno-X-sjef Jens Haugland etter etappen.

– Det betyr veldig mye. Vi er på hjemmebane og har ønsket å gjøre det bra her. Vi skal være fornøyd med det vi har fått til, mente lagkamerat Rasmus Tiller.

Det var briten Ben Tulett (Ineos) som vant rittet sammenlagt med fem sekunder ned til lagkamerat Magnus Sheffield. Thibau Nys (Trek) ble nummer tre.

– Det er sannsynligvis min største seier i karrieren så langt. Det er et stort øyeblikk for meg, sa 21 år gamle Tulett.

Tre runder

Langs de flate kystveiene ble det nervøsitet i feltet da vinden begynte å gjøre seg tellende. Hastigheten ble skrudd opp, men feltet unngikk å bli delt opp.

Det var først på den andre av tre turer opp Grisabakken det ble en ordentlig splitt, men inn på sisterunden samlet det seg på nytt.

På den siste av tre runder opp den stupbratte bakken var det Tulett som ledet an. Mike Teunissen (Intermarché) prøvde seg, men briten greide å hente inn nederlenderen i front. Feltet samlet seg igjen, og etappen ble avgjort i et spurtoppgjør.

(©NTB)

Mer om