Kristian Thorstvedt klar for Sassuolo i Serie A

Kristian Thorstvedt (23) selges fra belgiske Genk og går til Serie A-klubben Sassuolo. Nordmannen har skrevet under på en femårskontrakt med italienerne.

Kristian Thorstvedt er ferdig i belgiske Genk og gjør overgang til Serie A-klubben Sassuolo. Foto: Annika Byrde / NTB
Kristian Thorstvedt er ferdig i belgiske Genk og gjør overgang til Serie A-klubben Sassuolo. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter klubben på sine nettsider.

Ifølge Eurosport betaler Sassuolo rundt ti millioner euro (102,61 millioner kroner) for Thorstvedt.

I Serie A-klubben blir Thorstvedt lagkamerat med Emil Konradsen Ceïde, som fikk seks innhopp for klubben etter overgangen fra Rosenborg i januar.

Thorstvedt har bundet seg til klubben de neste fem sesongene fram til sommeren 2027.

Thorstvedt slo gjennom i Viking som 18-åring, hvor han noterte seg med 22 mål og sju målgivende på 57 kamper for Stavanger-klubben.

Femårskontrakt

Reisen gikk så videre til belgiske Genk, hvor han var med å vinne den belgiske cupen i 2021. 23-åringen har scoret 17 mål og assistert seks ganger på sine 87 kamper for Genk.

«Genk takker Kristian for alt han har gjort for klubben vår og ønsker ham lykke til i hans videre karriere», skriver den belgiske klubben på sine nettsider.

– Jeg har virkelig nytt min tid her. Jeg må si takk til alle supporterne, lagkamerater og ansatte i klubben, sier Thorstvedt i en videohilsen.

Åtte nordmenn

Midtbanespilleren blir den åttende nordmannen i Serie A. Fra før er Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen i Sampdoria, mens Emil Bohinen og Erik Botheim nylig har signert for Salernitana.

Julian Kristoffersen var på lån i Serie B-klubben Cosenza sist sesong og har kontrakt med Salernitana til sommeren 2024. Martin Palumbo var på lån fra Udinese til Juventus forrige sesong.

Sassuolo endte på 11.-plass i ligaen sist sesong.

(©NTB)

NEDBRUTT: Landslagssjef Martin Sjögren var langt nede etter 0-8-tapet mot England. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer