Kriserammet storbank tar harde grep

Den kriserammede sveitsiske storbanken Credit Suisse varsler innhenting av ny kapital og at de planlegger å kutte 9.000 stillinger innen 2025

Den kriserammede storbanken Credit Suisse i Sveits tar harde grep for å hente seg inn etter store tap. Foto: Ennio Leanza / Keystone via AP / NTB
Den kriserammede storbanken Credit Suisse i Sveits tar harde grep for å hente seg inn etter store tap. Foto: Ennio Leanza / Keystone via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Banken skal også gjøre endringer i avdelingen for investeringer. Tiltakene er en del av bankens nye strategi for å tette hull i regnskapet.

Banken reduserer antall ansatte fra 52.000 til 43.000 innen utgangen av 2025. Kunngjøringen kommer samtidig som Credit Suisse leverte et nettotap på mer enn 4 milliarder sveitsiske franc, drøyt 41 milliarder norske kroner, i tredje kvartal.

En sveitsisk franc tilsvarer 1,01 dollar.

Credit Suisse er nødt til å hente inn den tapte kapitalen. Det inkluderer blant annet Saudi National Bank, som har forpliktet seg til å investere opptil 1,5 milliarder sveitsiske franc. Med det skal de oppnå en eierandel på 9,9 prosent.

– I løpet av 166 år har Credit Suisse bygget en sterk og respektert franchise, men vi erkjenner at vi de siste årene har blitt ufokuserte, skriver styreleder Axel Lehmann i en uttalelse.

Han sier at den nye strategien skal gjøre banken mer robust og effektiv og lover at Credit Suisse skal jobbe for å forbedre risikostyring.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer