Kriseplan for Bislett Games: Kan fly inn utøvere midt på natta

Et fly fullstappet med internasjonale OL-utøvere kan ta av fra Stockholm natt til 1. juli for å konkurrere på Bislett få timer senere.

Steinar Hoen på Bislett Stadion, der han i sommer håper å kunne arrangere Bislett Games foran 5.000 tilskuere. Foto: Vidar Ruud / NTB
Steinar Hoen på Bislett Stadion, der han i sommer håper å kunne arrangere Bislett Games foran 5.000 tilskuere. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Steinar Hoen understreker at han setter det på spissen, men kriseplanen han lanserer overfor NTB som en mulig løsning, viser iallfall hvor mye han vil arrangere Bislett Games 1. juli.

Det er datoen for når Norge trolig slutter seg til EUs vaksinepassordning, som vil gjøre at de vaksinerte OL-utøverne kan komme inn i landet uten karantene.

– Hvis vi ikke får noen unntak, er det ikke utenkelig at vi booker et fly som går fra Stockholm midnatt dagen før, og som er i Oslo 1. juli. Utøverne kommer da på hotell i 2-3-tida, og konkurrerer kvelden etter, sier Hoen til NTB.

– Vil internasjonale stjerner gå med på det?

– Ja, hvis jeg snakker med dem om det, så tror jeg det, sier Hoen.

Sover ikke godt

En knapp måned før Bislett Games etter planen skal arrangeres, er det meste fortsatt uklart. Mye kan endre seg i ukene framover, både hva gjelder smittetrykk og koronaregler.

Hoen sier Bislett Games er i en særstilling og kan kaste seg fort rundt. Det gjør at de ikke trenger å avlyse på grunn av for lite tid til forberedelser.

– Jeg tror det er et annet klima 1. juli enn det er nå. Mye skal gå gærent hvis vi ikke kan arrangere. Er det usikkerhet: ja. Sover jeg godt om natta: nei. Men har jeg håp? Ja! Vi mener vi kan gjennomføre dette på en forsvarlig måte, sier Bislett Games-generalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer