Krisemøte – vil beholde omstridt slagord på drakten

Ukrainas fotballforbund har kalt inn til et krisemøte for å prøve å få godkjent uttrykket «ære til heltene» som offisielt slagord på draktene før EM-premieren.

Nei, befaring trenger vi ikke!ringsaker-blad.no26 minutter siden Image: Holder holder opp et «brett». Kort tid etter forsvinner Sondres Tesla Holder holder opp et «brett». Kort tid etter forsvinner Sondres Tesla
Nei, befaring trenger vi ikke!ringsaker-blad.no26 minutter siden Image: Holder holder opp et «brett». Kort tid etter forsvinner Sondres Tesla Holder holder opp et «brett». Kort tid etter forsvinner Sondres Tesla Vis mer
Publisert

«Ære til heltene» er et militært uttrykk, og Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har stemplet frasen som «klart politisk». Slagordet var hyppig brukt under de antirussiske demonstrasjonene i Ukraina i 2014. Uefa krever at Ukraina fjerner det på sine drakter.

Det har også skapt store reaksjoner i Russland at Ukrainas EM-drakter har en silhuett av Ukrainas kart hvor Krim-halvøya er inkludert, som Russland anser som sitt. Dette har Ukraina fått lov til å beholde.

På Facebook har president Andrej Pavelko i det ukrainske fotballforbundet kunngjort at forbundet vil ha krisemøte.

– Ukrainske fotballsymboler, som lenge har vært akseptert av våre støttespillere og fotballsamfunnet, må beskyttes og videreføres i nasjonens fotballkultur, sa han.

Ukraina EM-åpner i gruppe C mot Nederland i Amsterdam på søndag. Russland spiller sin første kamp mot Belgia i St. Petersburg lørdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer