Kripos-sjefen om kriminelle nettverk i Norge: - Vi klarer ikke å holde følge

Norge klarer bare å gå etter 40 av de 100 kriminelle nettverkene i Norge, advarer Kripos. De etterlyser flere ressurser.

Kriminelle nettverk vokser stadig i Norge, og politimyndighetene klarer ikke å holde følge, ifølge Kripos. De etterlyser mer penger fra regjeringen. Foto: Javad Parsa / NTB
Kriminelle nettverk vokser stadig i Norge, og politimyndighetene klarer ikke å holde følge, ifølge Kripos. De etterlyser mer penger fra regjeringen. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Vi ser at de kriminelle nettverkene vokser, og vi klarer ikke å holde følge, sier Kripos-sjef Kristin Kvigne til Aftenposten.

1200 personer kobles til kriminelle nettverk i Norge, og det blir stadig flere av dem. Kvigne sier at varsellampene blinker.

Etterforskning av kriminelle nettverk krever ofte mange etterforskere og tar tid, noe som gjør at de blir nedprioritert. Politidistriktene er underbemannet og står i spagat med alle oppgavene de skal løse, advarer Kvigne.

– Det er ingen tvil om at vi ikke har god nok kapasitet til å håndtere dette på en god nok måte, supplerer avdelingsleder Bjørn Vandvik fra Politidirektoratet. De etterlyser en større satsing fra regjeringen og ressurser til å håndtere nettverkene.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier det er lagt fram flere tiltak mot kriminelle nettverk, og at det er varslet en stortingsmelding om økonomisk kriminalitet, som skal bidra til å strupe gjengenes tilgang på penger. Kriminelle nettverk er prioritert høyt i neste års budsjett, men det er trange tider, erkjenner Mehl.

– Jeg tror ikke du finner noen i politiet som mener de har nok penger, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer