Vis mer

Kripos åpner etterforskning av dataangrepet mot Hydro

Etter at Hydro onsdag anmeldte dataangrepet mot selskapet, har Kripos åpnet etterforskning av saken.

Publisert

– Politiets jobb er på samme måte som ved annen alvorlig kriminalitet å få kartlagt den straffbare handlingen best mulig, med sikte på å straffeforfølge de som står bak, sier politiadvokat Knut Jostein Sætnan i Kripos i en pressemelding.

Kripos har sikret materiale hos Hydro etter at det tirsdag kveld ble gjennomført et møte med Hydros ledelse. I møtet fikk Kripos i tillegg oversikt over situasjonen og skadeomfanget, og vil videre gå gjennom materialet de har sikret, heter det i pressemeldingen.

Arbeidet innebærer også å få informasjon og oversikt over andre tilfeller hvor den samme skadevaren er brukt. Men det er så langt ikke kjent at det har vært flere tilfeller med denne skadevaren i Norge, ifølge Kripos.

Kripos opplyser om at de vil innhente informasjon fra andre land, i tillegg til å hente erfaring fra andre lignende dataangrep i utlandet.

Det er så langt ikke kjent hvem som står bak angrepet mot Hydro.

Hydro ble tirsdag utsatt for et omfattende cyberangrep, som påvirket driften i flere av selskapets forretningsområder. Selskapet ble rammet av et såkalt løsepengevirus. Disse krypterer informasjon i selskapers datamaskiner, og det blir framsatt krav om penger for å få «låst opp» informasjonen igjen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.