Ukrainas forsvarsminister:

Krigen er inne i «tredje fase»

Krigen i Ukraina er nå inne i en ny fase, ifølge landets forsvarsminister. Han sier våpenhjelp fra Vesten har gjort det mulig å starte motoffensiven.

Ukrainske styrker i Kharkiv-regionen gjør seg klar til å avfyre missiler med en M777 haubits-kanon som de har fått fra USA. Våpenleveranser fra Vesten har bidratt til å øke den militære kapasiteten til det ukrainske forsvaret. Foto: Evgeniy Maloletka / AP / NTB.
Ukrainske styrker i Kharkiv-regionen gjør seg klar til å avfyre missiler med en M777 haubits-kanon som de har fått fra USA. Våpenleveranser fra Vesten har bidratt til å øke den militære kapasiteten til det ukrainske forsvaret. Foto: Evgeniy Maloletka / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Motoffensiven er tredje fase i Ukrainas plan om å ta tilbake områder i sør og nord, sier Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov i et intervju med den franske avisen Le Monde.

Han forteller at første fase av krigen handlet om å stanse Russland i å presse fram angrepet, mens andre fase handlet om å stabilisere fronten og teste fiendens motstandskraft.

– Våre militære ledere har laget en plan tilpasset våpnene vi har fått fra partnerne våre. Vi startet med å bruke HIMARS-rakettene fra USA til å avskjære fiendens forsyningslinjer og ødelegge drivstoff- og våpenlagre, sier han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer