KrFU peker på Dag-Inge Ulstein som ny KrF-leder

Ungdomspartiet til KrF mener utviklingsminister Dag-Inge Ulstein vil være den beste til å lede partiet etter Kjell Ingolf Ropstad.

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein er KrFUs foretrukne valg som ny partileder. Foto: Marit Hommedal / NTB
Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein er KrFUs foretrukne valg som ny partileder. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

Det var klart Ulstein-flertall på KrFUs ekstraordinære landsstyremøte tirsdag kveld, selv om noen også pekte på landbruksminister Olaug Bollestad, opplyser sentralstyremedlem Hilde Alice Skåra Gunvaldsen i KrFU til NTB.

– Det var flere kandidater oppe vi diskuterte, men det er Dag Inge Ulstein vi peker på. Vi har troen på at han kan gjøre en god figur i mange år fram i tid. Han er nytenkende, nyskapende og har mange gode ideer. Han har også virkelig profilert seg bra som utviklingsminister, sier hun.

Hun legger til at hun håper på en god demokratisk prosess i partiet, og at det innkalles til ekstraordinært landsmøte med valg av ny leder innen året er omme.

Ropstad varslet lørdag sin avgang som både partileder og barne- og familieminister etter avsløringer om at han i årevis har hatt gratis pendlerbolig uten å betale skatt.

Formelt går han av som partileder på KrFs landsstyremøte fredag. Nestleder Bollestad tar over partiledervervet inntil en ny leder er på plass.

KrFUs leder, Edel-Marie Haukland, sitter i valgkomiteen til KrF.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer