KrF vil gi fredsprisen til pave Frans

Stortingsrepresentant Dag Inge Ulstein i Kristelig Folkeparti har nominert pave Frans til Nobels fredspris for 2024.

Ved å gi fredsprisen til en religiøs leder som pave Frans, vil Nobelkomiteen bekrefte viktigheten av religiøst lederskap som en motor for fred, ifølge stortingsrepresentant Dag Erik Ulstein i Kristelig Folkeparti. Foto: Emil Langvad / TT / NTB
Ved å gi fredsprisen til en religiøs leder som pave Frans, vil Nobelkomiteen bekrefte viktigheten av religiøst lederskap som en motor for fred, ifølge stortingsrepresentant Dag Erik Ulstein i Kristelig Folkeparti. Foto: Emil Langvad / TT / NTB Vis mer
Publisert

Siden innsettelsen for ti år siden har paven brukt sin innflytelse og posisjon til å støtte opp om en rekke freds- og forsoningsprosesser, ifølge Ulstein. Han har blant annet fremmet fred i møte med ledere fra blant annet Palestina, Israel og Irak, framhever han.

– Pave Frans har gjennom sitt liv og verdiformidling gjennomgående fremmet et sterkt budskap om nødvendigheten for omfattende fred og forsoning. Det gjelder ikke bare mellom stater, men også mellom mennesker og folkegrupper av ulik bakgrunn, sier Ulstein.

Ved å gi fredsprisen til en religiøs leder som pave Frans, vil Nobelkomiteen bekrefte viktigheten av religiøst lederskap som en motor for fred, ifølge stortingsrepresentanten.

(©NTB)

Mer om