KrF-politiker betaler tilbake 155.000 til Stortinget

Stortinget har i november fått tilbake 155.000 kroner i etterlønn fra Rigmor Andersen Eide i KrF etter manglende rapportering av inntekt.

Foto: Vidar Ruud / NTB
Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Eide ble innvilget etterlønn fra Stortinget i 2018. KrF-politikeren fikk da beskjed om å underrette administrasjonen om eventuell inntekt i perioden, skriver Dagens Næringsliv.

Etterlønnen ble avkortet én gang. Etter fratrekket satt Eide igjen med litt i underkant av 800.000 kroner i etterlønn. KrF-politikeren hadde imidlertid tjent langt mer enn pengene som ble trukket fra, skriver avisen.

I midten av november i år krevde Stortinget å få tilbakebetalt 155.005 kroner. Dette har Eide betalt.

Mesteparten av inntekten hennes kom fra et styreverv i selskapet Tafjord Kraft.

Eide sier at hun har misforstått etterlønnsordningen.

– Hadde ikke jobb – ingen lønn eller næringsinntekt i 2018. Trodde at ordningen gikk til oss som ikke hadde noen jobb å gå tilbake til. Jeg rapporterte jevnlig til Nav med kopi til Stortinget. Ellers har jeg ingen videre kommentar, skriver Eide i en melding.

Kravet mot Eide gjør at Stortinget har bedt om like under én million kroner tilbake i etterlønnssaker siden 2019, viser en oversikt fra administrasjonen. Medregnet feriepenger på etterlønn er kravet godt over millionen.

Det er snakk om ni tilbakebetalinger som følge av manglende rapportering.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer