KrF har bestemt seg: Vil stanse regjeringens uførekutt

KrF gjør som Venstre og går inn for å stanse regjeringens foreslåtte kutt i uføretrygdedes barnetillegg.

(upublisert) Opprettet

- Regjeringen har nå foreslått å kutte i barnetillegget og erstatte det med et standardisert tillegg, noe som vil ramme svært mange familier som allerede har en stram økonomi, skriver partiet i sitt alternative statsbudsjett.

Dermed er det klart at begge regjeringens støttepartier vil forsøke å stanse kuttene i budsjettforhandlingene med regjeringen.

Partiet går også inn for å øke engangsstønaden til unge foreldre med 27.000 kroner, og å øke kontantstøtten for ettåringer til 7.000 kroner per måned.

- KrF gjør om lag like store endringer i Høyre/Frp-budsjettet som under den rødgrønne regjeringen. Dette viser KrFs posisjon i sentrum av norsk politikk, mener Hans Olav Syversen (KrF).

Partiet foreslår å redusere regjeringens foreslåtte oljepengebruk med 2,5 milliarder kroner, og å beholde årets skattenivå.

- Det gir både en sosialt ansvarlig profil og grønne skatteendringer, mener Syversen. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.