Krever 21 års fengsel etter dobbeltdrapet på Storhaug

Påtalemyndigheten mener mannen som er tiltalt for å ha drept sin ekskone og hennes nye kjæreste på Storhaug i fjor, bør dømmes til 21 års fengsel.

Krever 21 års fengsel etter dobbeltdrapet på Storhaug
Publisert

Statsadvokat Folke Åmlid beskrev drapene som brutale og bestialske i sin prosedyre i retten mandag, skriver Aftenbladet.

– Han har opptrådt som en iskald drapsmann, og det er ingen anger å spore, sier Åmlid.

Han mener begge drapene var planlagte og ble gjennomført med forsett. Han sier de også var æresrelaterte.

– Det er så mange straffskjerpende momenter i denne saken. Hvert drap ville minst ført til 15 års fengsel, sier Åmlid.

Den drapstiltalte 43-åringen varslet selv om drapene natt til 24. juni i fjor, og ble pågrepet uten dramatikk. Han hadde hele veien erkjent å ha forårsaket de to fornærmedes død, men endret den 12. september i år forklaring.

Han mente da at det var en annen mann som også var til stede i leiligheten som hadde begått drapene, og at vedkommende hadde bedt ham om å ta på seg skylden.

Påtalemyndigheten fester imidlertid ikke litt til tiltaltes nye forklaring. Aktor beskriver forklaringen som et bevis på 43-åringens kynisme, skriver TV 2.

– Det er svært alvorlig at han retter en så alvorlig anklage mot en annen person. Anklagene er også innholdsmessig svake, sa statsadvokaten i sin prosedyre.

43-åringen er også tiltalt for frihetsberøvelse og grove trusler mot den fjerde personen som var i leiligheten da drapene skjedde.

(©NTB)

Mer om