Krevende sporingsarbeid etter coronadødsfall i konspirasjonsmiljø

En mann i 60-årene fra Gran er død etter å ha vært syk med coronavirus. Miljøet han tilhørte samarbeider ikke om smittesporing, og nå er politiet koblet inn.

Publisert
Sist oppdatert

– Dette er smittevernmyndighetenes mareritt. Det er en motkultur som sprer smitte og som ikke samarbeider, understreker kommuneoverlege Are Løken i Gran til avisen Hadeland.

NTB er kjent med av avdøde var en profilert stemme i det norske konspirasjons- og antivaksinemiljøet.

Kommuneoverlegen sier at mannen som døde tirsdag, skal ha hatt betydelige symptomer i to uker før han døde. Koronasmitten ble bekreftet etter at han døde.

Avdøde skal ha hatt arrangementer i hjemmet sitt 26. og 27. mars. Kommuneoverlege Løken sier til avisen at Gran kommune vil anmelde arrangementet til politiet.

Coronafornektere

Kommuneoverlegene i både Gran og Jevnaker fortviler over det de beskriver som et ekstremt krevende smittesporingsarbeid. Kommuneoverlege Marthe Bergli i Jevnaker sier nærkontakter har gitt smittesporerne feilaktige opplysninger i saken.

– Vi får ikke opplyst om hvem som har vært nærkontakter med hvem, og i ettertid viser det seg at vi har fått opplysninger som ikke stemmer.

Hun sier det i denne sammenhengen knytter seg til personer som fornekter at korona finnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer