Kreml-talsmann: Russland har ingen planer om å bruke atomvåpen

Russland har ingen planer om å ta i bruk atomvåpen i krigen mot Ukraina. Det forteller president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov.

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov, her avbildet i forbindelse med en sjakkpressekonferanse i 2016, sier at Russland ikke har planer om å ta i bruk atomvåpen. Foto: Pontus Höök / NTB
Kreml-talsmann Dmitrij Peskov, her avbildet i forbindelse med en sjakkpressekonferanse i 2016, sier at Russland ikke har planer om å ta i bruk atomvåpen. Foto: Pontus Höök / NTB Vis mer
Publisert

– Ingen tenker engang tanken på å bruke atomvåpen, sier Peskov i et intervju med den amerikanske kringkasteren PBS.

– Vi er sikker på at alle målene for vår spesialmilitæroperasjon i Ukraina kommer til å bli fullført. Det tviler vi ikke på, sier Peskov.

Russiske myndigheter har innført forbud mot å kalle Ukraina-krigen krig eller invasjon, og omtaler den i stedet som en «spesialmilitæroperasjon».

– Men ethvert utfall av operasjonen er selvsagt ikke noen begrunnelse for bruk av et kjernefysisk våpen, sier Peskov i intervjuet.

– Vi har et sikkerhetskonsept som i klare ordelag slår fast at vi kan bruke og faktisk kommer til å bruke atomvåpen for å fjerne trusselen, kun når det foreligger en trussel mot vårt lands eksistens, sier Peskov.

– La oss holde de to tingene atskilt, jeg mener, eksistensen av staten og spesialmilitæroperasjonen i Ukraina. De har ikke noe å gjøre med hverandre, legger han til.

Vesten begynte å bli bekymret da Putin beordret russiske styrker til å aktivere atomberedskapen på starten av invasjonen av Ukraina og da han advarte om at land som blander seg inn i konflikten, må regne med konsekvenser av en type «de aldri har stått overfor før».

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer