Kreml: Russlands anerkjennelse gjelder også områder Ukraina har gjenerobret siden 2014

Den russiske anerkjennelsen av Donetsk og Luhansk gjelder også områder i de to fylkene som i dag kontrolleres av ukrainske styrker, ifølge Kreml.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov gjelder anerkjennelsen, som ble ratifisert av Dumaen tirsdag, områdene som ble kontrollert av separatistene da de proklamerte sin uavhengighet i 2014.

Ukrainske regjeringsstyrker har siden gjenerobret store deler av de to fylkene i en krig som har kostet over 14.000 mennesker livet.

Det hersket først uklarhet om den russiske anerkjennelsen kun skulle gjelde de områdene som i dag de facto kontrolleres av separatristene, eller de to oblastene, fylkene Donetsk og Luhansk. Peskov bekrefter nå det siste.

Separatistene i Donbas-regionen, der Donetsk og Luhansk ligger, holdt i 2014 folkeavstemning der det hevdes at 89 prosent stemte for uavhengighet.

Putin var motstander av at det skulle holdes en slik folkeavstemningen, men Russland «respekterte» i ettertid resultatet.

Ukrainas regjering og vestlige land med USA i spissen hevdet at folkeavstemningen savnet demokratisk legitimitet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer