Kreml raser: - Hun holder en tale fra USA

Russland mener at USA nører opp under antirussiske holdninger i Georgia, der regjeringen nylig trakk et lovforslag som ble ansett som russiskvennlig.

Georgiske demonstranter med et EU-flagg i Tbilisi torsdag kveld, få timer etter at lovforslaget ble trukket. Foto: Zurab Tsertsvadze / AP / NTB
Georgiske demonstranter med et EU-flagg i Tbilisi torsdag kveld, få timer etter at lovforslaget ble trukket. Foto: Zurab Tsertsvadze / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Vi ser hvilket sted Georgias president taler til folket fra. Hun holder ikke en tale fra Georgia, hun holder en tale fra USA, sier Kremls talsmann Dmitrij Peskov fredag.

Han hevder at det er «noens usynlige hånd» som skaper antirussiske holdninger i landet.

Georgia grenser til Russland og var tidligere en del av Sovjetunionen, som ble oppløst i 1991.

Denne uken har tusenvis av georgiere demonstrert mot et lovforslag som skulle pålegge organisasjoner med utenlandsk pengestøtte å registrere seg som «agenter under utenlandsk påvirkning». Forslaget lignet på en lov som ble vedtatt i Russland i 2017, men ble trukket torsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer