Kreml påstår USA driver indirekte krig med Russland etter Zelenskyj-besøk

Kreml sier det er bevis for at USA kjemper en proxy-krig i Ukraina mot Russland etter at president Volodymyr Zelenskyj ble invitert til Det hvite hus.

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov hevder USA indirekte er med i krigen i Ukraina etter Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs USA-besøk denne uka. Foto: Pontus Höök / NTB
Kreml-talsmann Dmitrij Peskov hevder USA indirekte er med i krigen i Ukraina etter Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs USA-besøk denne uka. Foto: Pontus Höök / NTB Vis mer
Publisert

Det sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov på en pressekonferanse torsdag, der han ble spurt om USA-besøket til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj onsdag.

Han sa blant annet at det ikke hadde vært noen tegn til at Ukraina var klare for fredssamtaler under Zelenskyjs besøk, og at det var ytterligere bevis på at USA kjemper en stedfortrederkrig med Russland «ned til den siste ukrainer».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer