Kreml avviser at Wagner-sjefen skal ha tilbudt å forråde russiske styrker

Russland avviser meldinger om at sjef for leiesoldatgruppa Wagner, Jevgenij Prigozjin, skal ha tilbudt å avsløre russiske styrkers posisjoner i Ukraina.

Talsperson for Kreml Dmitrij Peskov avviser at Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin har tilbudt seg å forråde russiske styrker i Ukraina. Foto: Pontus Höök / NTB
Talsperson for Kreml Dmitrij Peskov avviser at Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin har tilbudt seg å forråde russiske styrker i Ukraina. Foto: Pontus Höök / NTB Vis mer
Publisert

Det skjer etter at den amerikanske avisen Washington Post siterte en amerikansk etterretningslekkasje som hevdet at Wagner-sjefen hadde tilbudt seg å forråde de russiske styrkene ved å gi informasjon til Ukraina.

Avisen skrev videre at ukrainske myndigheter avviste tilbudet.

Prigozjin, som er nær alliert av Russlands president Vladimir Putin, har offentlig truet med å trekke sine soldater ut fra området rundt Bakhmut, der de utgjør fortroppen for den russiske offensiven, med mindre de ble forsynt med ammunisjon, som det var mangel på.

Kreml-talsperson Dmitrij Peskov sier meldingene, som også har blitt avvist av Prigozjin selv, kun er løgn og bedrageri. Det hvite hus har ikke kommentert saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer