Kreftforeningen fikk inn over 20 millioner fra innsamlinger på Facebook

Kreftforeningen var en av de organisasjonene som fikk inn mest fra innsamlinger på Facebook i fjor. De samlet inn 22,1 millioner kroner.

Mange private starter innsamlingsaksjoner på Facebook, og mange velger Kreftforeningen som mottaker. Organisasjonen fikk inn mange millioner i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Mange private starter innsamlingsaksjoner på Facebook, og mange velger Kreftforeningen som mottaker. Organisasjonen fikk inn mange millioner i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Mange har utrolig sterke historier som griper veldig og engasjerer, og da blir det veldig mange som støtter. Det har jo blitt veldig mye penger, sier avdelingsleder Ellen Døvle Kalland i Kreftforeningen til Vårt Land.

I all hovedsak har organisasjonen fått penger fra innsamlinger som er startet av privatpersoner. Fjorårets innsamlinger på Facebook utgjør 6 prosent av alle Kreftforeningens innsamlede midler.

Regnskogfondet fikk inn 10,3 millioner kroner på Facebook-innsamlinger i fjor, ifølge Vårt Land. 8,8 millioner kom i forbindelse med regnskogbrannen i Amazonas.

Leger Uten Grenser fikk inn 9,1 millioner kroner via innsamlinger på Facebook i fjor. Tallet for Norges Røde Kors er 3,9 millioner kroner, Redd Barna fikk inn 2,8 millioner kroner, mens Flyktninghjelpen fikk 1,7 millioner kroner i kassa via det sosiale mediet i 2019, ifølge Vårt Land.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer