Krass kritikk av nedstengingen fra de borgerlige partiene

Både Venstre-leder Guri Melby og KrF-leder Olaug Bollestad mener regjeringen virker uforberedt på koronasituasjonen.

Venstre-leder Guri Melby ber om en langsiktig plan. Foto: Terje Pedersen / NTB
Venstre-leder Guri Melby ber om en langsiktig plan. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Pandemihåndtering er krevende og uforutsigbart. Likevel er det som står igjen for meg etter dagens pressekonferanse, at regjeringa virker uforberedt, og dermed greier de heller ikke å forberede folket, skriver Melby på Twitter.

– Jeg skjønner godt hvis befolkningen blir forvirret av dette. Forrige uke sa regjeringen at vi skulle gå på julebord. Nå er det en begrensning på 10 stykker hjemme. Ser vi nå resultater av en uforberedt regjering som kommer altfor sent på banen, spør KrF-leder Olaug Bollestad.

Hun er også svært bekymret for situasjonen i helsevesenet og vil ta opp situasjonen deres i spørretimen onsdag.

Melby skriver at hun etterlyser en plan for hvordan man skal leve med pandemien.

– Det vil komme nye muterte virus mange ganger i årene som kommer. Skal vi stenge ned samfunnet hver jul? Det vil kunne få store negative følger, skriver Venstre-lederen.

Frps helsepolitiske talsperson Bård Hoksrud kaller det en «rot og røre-regjering.»

– Frp har i lang tid advart regjeringen mot å skape usikkerhet og forvirring, likevel går de i fella nok en gang. Dette er mer en rot og røre-regjering, enn en regjering som viser handlekraft. Nå har de snudd 180 grader på bare en uke, det skaper ikke bare forvirring, men er med på å redusere legitimiteten til smitteverntiltakene, sier Hoksrud.

(©NTB)

Mer om